Bergängen

 

Om Finntorp och Brf Bergängen

Bostadsrättsföreningen Bergängen är belägen i Finntorp som är en stadsdel i centrala Nacka kommun. Finntorp gränsar till Sickla i väst, Värmdöleden i norr och Saltsjöbanan i söder. Bebyggelsen är en blandning av villor, radhus och lägenheter. Kommunikationerna till stan är goda med tät bussförbindelse till Slussen på 9 minuter. Inom gångavstånd finns Sicka Köpcentrum och Nacka Forum med butiker och restauranger. Nackareservatet och Nyckelviken är två närliggande naturområden.

Föreningens byggnader färdigställdes under åren 1951 till 1955 och omfattar totalt sex fastigheter. Byggnaderna innehåller 270 bostadsrätter och 30 lokaler för kontor, lager och butiker samt ett garage som har plats för cirka 70 fordon, en bilverkstad och förråd. Utöver detta finns ett 20-tal parkeringsplatser ovan mark.

Föreningen har en god och stabil ekonomi. Intäkterna kommer främst från månadsavgifter och lokaluthyrning.

Nyheter

Av förekommen anledning vill styrelsen påtala att det råder totalt förbud mot att kasta fimpar i och kring föreningens fastigheter!

Förutom att det skräpar ned riskerar fimparna att antända gräsmattorna kring fastigheterna.  Detta kan leda till katastrof om gräsmattan fattar eld och sedan antänder de buskar som finns utmed husen!

Senast för något år sedan uppstod en gräsbrand p.g.a. att en fimp slängdes från en balkong i punkthusen!

Vänligen,
Styrelsen

Läs hela inlägget »
2017-04-23
Blomsteraffären i ny regi
2017-03-13
Fastighetsarbete på Finntorpsvägen 9
2017-02-25
Rivning av taket på macken
2017-02-12
Föreningsstämma den 18 maj